Læserbrev: Hvor er veterankoordinatoren i de tre nordjyske kommuner?

Læserbrev: Hvor er veterankoordinatoren i de tre nordjyske kommuner?

Læserbrev: Hvor er veterankoordinatoren i de tre nordjyske kommuner?

Onsdag 22. marts 2023 kl. 17:00

af Jimmi Schoubo Povlsen, Formand veterankortetdk

Vesthimmerlands Kommune – Rebild Kommune – Mariagerfjord Kommune.

Veteraner har et unikt sæt udfordringer, som ofte er svære at klare uden hjælp. At have en veterankoordinator i en by kan være uhyre gavnlig for veteraner og deres familier, og give dem et enkelt kontaktpunkt og en-til-en vejledning til at hjælpe med at navigere i det offentlige system.

At være veteran kan være en isolerende oplevelse. At gå ind i det civile liv er ofte en lidt rystende overgang, der bringer et væld af problemer med sig, fra at finde et job til at håndtere mental sundhed og navigere i det offentlige system.

Vigtigheden af at have en veterankoordinator klar til at hjælpe veteraner med at navigere i alle disse udfordringer kan ikke overvurderes. En veterans bedste chance for succes er at have en dedikeret hjælp fra en der kan relatere til deres egne erfaringer og yde personlig støtte i overgangsperioden.

Veterankoordinatoren kan hjælpe med at koordinere alle nødvendige tjenester og levere en omfattende, skræddersyet plan for at sikre beskæftigelse, mentale sundhed og adgang til vitale tjenester. Dette kan omfatte at lede veteraner til passende mentale sundhedsressourcer,
jobmuligheder og bolighjælp.

Det er kun gennem dedikerede fagfolk såsom veterankoordinatorer, at veteraner kan få den hjælp, de har brug for for at få succes i deres nye liv. At have hjælp fra en kvalificeret koordinator kan være nøglen til en vellykket overgang fra det militære til det civile liv.

Jeg kan ikke understrege nok, vigtigheden af at have en veterankoordinator tilknyttet kommunen. Især i jeres kommuner hvor veteraner søger hen grundet naturen. I har til sammen 783 veteraner hos jer. Kunne man forestille sig, en veterankoordinator der kunne arbejde på tværs af alle tre kommuner med kontakt til Veterancentret – Beskæftigelsesrådgiver og Veterancentret Myndighedsprofil, så man kan
gøre brug af den “værktøjskasse” der befinder sig der? Det er utrolig vigtigt, at man ikke bare pådutter denne opgave til en socialrådgiver der allerede har opgaver vedkommende skal løse, og derfor kun får få timer til veteranarbejde. Det mest effektive er en veterankoordinator der arbejder udelukkende med det felt da man på den måde sikre best mulige udfald.

Ansæt en med gode politiske forbindelser, og gode forbindelser til erhvervslivet, plus en der kan navigere i den offentlige sektor og hjælpe veteraner rundt i systemet på bedst mulige måde.

Igen, kunne løsningen være at oprette en stilling der går på tværs af de tre kommuner, da i i forvejen har et rigtig godt samarbejde og skiftes til for eksempel, at afholde 5.september arrangementer.

I er meget velkommen til, at tage kontakt til mig hvis i ønsker at udvikle på ideen.

mvh
Jimmi Schoubo Povlsen
formand og stifter
Veterankortet.dk

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *