Beskrivelse

Årslev Jagtforening giver 500 kr. rabat på jagttegnskursus

Starten på Årslev Jagtforening som vi kender i dag tog sin begyndelse i foråret 1931, da en kreds af jægere undersøgte muligheden for at oprette en Jagtforening.
For at vække interesse for sagen, blev der med Harald Mathiasen som fortaler for ideen, indkaldt til møde i Årslev forsamlingshus for Jægere og grundejere (jordbrugere forstås) med Jagtkonsulent Lerkenborg, som var inviteret for at fortælle om fordelene ved en Jagtforening.

En kreds af grundejere og jægere skrev under på at de ville være med til at danne en Jagtforening.
Den 21. september 1931 blev der afholdt stiftende generalforsamling, hvor den første bestyrelse blev valgt, der blev yderlig vedtaget fredningsbestemmelser for 1931:

Agerhøns måtte skydes fra 18. sept. til 31. okt. ned til 8 stk. i flokken.

Harer og Fasaner (ikke høner) fra 1. okt. til 1. dec. al jagt på sne var forbudt.

I 1932 vedtog Jagtforeningen at afholde et Jagtgilde i Årslev forsamlingshus med damer, til det blev der købt 3 ankre skibsøl, 1 kasse cigarer, hver jæger kom med æblekage, der blev stegt 22 store Hare i Bagerens ovn i Sdr. Nærå, alle 140 personer blev mætte, lystige og hyggede sig.

Os der har kendt de personers lune og særegenhed, der tegnede Årslev Jagtforening, er ikke i tvivl om at de har haft det rigtigt gemytligt, de var personligheder i sig selv,  i flæng kan nævnes Gdr. Harald Mathiasen, Malermester Rasmus Hansen, Gartner Rasmus Jensen, Købmand N. P. Rasmussen, Murermester Ejner Jensen osv. Harald Mathiasen var formand for Årslev Jagtforening fra 1931 – 1961.

I tiden fra 1961 til 1987 er det fornemmelsen ud fra protokollerne at dømme, at Jagtforeningen havde en form for krise, forstået på den måde, et møde om året, lille aktivitet, lille medlemstal og skiftende bestyrelser, fra 1979 – 1987 har der end ikke været afholdt generalforsamling.

I 1987 blev to nye ansigter valgt ind i bestyrelsen, de nye Frede Christensen og Kaj Rasmussen kom med nye impulser og ideer, som har løftet Årslev Jagtforening til det den er i dag, med et stort aktivitetsniveau, med Riffelskydning, Flugtskydning, Jagt, Vildtspil, klubaftner, vildtpleje og hvad der ellers forlanges af en aktiv bestyrelse, men bestyrelsens arbejde for foreningen er uden betydning, hvis ikke der var en engageret medlemsskare til at støtte og bakke op om det arbejde der bliver gjort .

http://aarslevjagtforening.dk/ 

Yderligere information

Kategori

Outdoor, Undervisning & Rådgivning

You've just added this product to the cart: