Veteran Whisky – Stauning Veteran – Single Malt

Veteran Whisky – Stauning Veteran – Single Malt

DKK499.00

Veterankortet, Holte Vinlager og Stauning Whisky har i samarbejde udvalgt dette unikke whiskyfad. Whiskyen er fremstillet på byg fra markerne omkring destilleriet i Vestjylland.

Whiskyen er først lagret på amerikansk first-fill bourbon-fad og efterfølgende fået en finish på et australsk rom-fad. Smagen er fyldig og krydret, og i eftersmagen har den et snert af sødme.

Sådan er Stauning Veteran Whisky fremstillet

Whiskyen består af 100% gulvmaltet byg. I første omgang ligger den på Virgin American White Oak, hvorefter den lagrer på australske rom-fade, indtil den bliver tappet. Den er i øvrigt destilleret over åben ild. Destilleret i april 2017 – tappet i september 2022.

Etiketten

Illustrationen på bagetiketten forestiller “Gamle Hans”, og er en afbildning af en veteran fra 1864 krigen. Han ses på tegningen som gammel, da han er til minde ceremonien for 10-året for slaget ved Dybbøl Banke. Gamle Hans var blevet slået til lirekassemand, grundet de skader han havde pådraget sig i krig. Den danske stat udstyrede ham med en lirekasse, og dertilhørende tiggerkort så han havde tilladelse til at spille på gader og stræder til gengæld for almisser. Det var nemlig ikke ualmindeligt, at veteraner fik en lirekasse af staten, så de kunne forsøge sig selv efter en krig. Gamle Hans er blot én af disse veteraner… æret være hans minde!

Kategori:
You've just added this product to the cart: