Desperat Maria fik hjælp af Jimmi: – Hun turde ikke stole på kommunen

Desperat Maria fik hjælp af Jimmi: – Hun turde ikke stole på kommunen

Desperat Maria fik hjælp af Jimmi: – Hun turde ikke stole på kommunen

24. marts 2023 kl. 09:31

af Knud Labohn, Journalist

Krigsveteraner har svært ved at bede om hjælp. Det er et problem i Himmerland, påpeger ildsjæl – Himmerland savner i høj grad en koordinator for sine mange krigsveteraner. Der er plads til forbedring,, siger Jimmi Schoubo Povlsen, soldater-ildsjæl og formand for veterankortet.dk

– Himmerland savner i høj grad en koordinator for sine mange krigsveteraner. Der er plads til forbedring,, siger Jimmi Schoubo Povlsen, soldater-ildsjæl og formand for veterankortet.dk

HIMMERLAND:Da Marias datter fik ødelagt sin cykel, hun manglede penge til indkøb – og hverdagen i det hele taget var ved at ramle om ørerne på hende – var det ikke kommunen hun ringede til. Hun ringede til Jimmi.

– Maria havde brug for hjælp. Hurtigt. Og hun stoler ikke på kommunen. Det er der mange krigsveteraner, der ikke gør. Og så ringer hun til mig, fortæller nordjyske Jimmi Schoubo Povlsen, selv krigsveteran og formand for den godgørende organisation veterankortet.dk.

Maria har nemlig PTSD. Hun er krigsveteran efter udsendelser for Danmark, og følgerne af de hårde oplevelser rammer hende ofte i hverdagen. og dermed også hendes familie.

Hurtig udrykning På kort tid lykkedes det Jimmi Schoubo Povlsen at finde en cykel til Marias datter. Han kom selv ud med nogle plasticposer med madvarer, hjulpet af venlige lokale erhvervsdrivende, og der kom snart rimeligt styr på hjemmet, der ligger et sted i Himmerland.

Maria ønsker ikke, at flere end højst nødvendigt ved hvor hun bor. Idet hele taget bryder hun sig ikke om ikke at kunne klare sig selv. Og nej; hun hedder ikke Maria i virkeligheden.

Jimmi Schoubo Povlsen er glad for, at hjælpen lykkedes. Men han er alvorligt bange for, at det ikke er nok i længden for Maria og mange som hende. Det er godt at fejre Danmarks krigsveteraner med flagdag den 5. september, som her i Aalborg. Men det er noget helt andet at få hverdagen til at hænge sammen for de mest pressede soldater, siger Jimmi Schoubo Povlsen.

Himmerland tiltrækker veteraner, der har særligt brug for ro omkring sig. Simpelt hen fordi der er så meget natur, de kan være i. Præcis hvor mange der bor, ved vi ikke. Et forsigtigt bud fra veterancenteret i Aalborg siger 783, men det er sandsynligvis en del flere, vurderer Jimmi Schoubo Povlsen.

– Desværre er der ikke nogen koordinator i Himmerland for veteraner, de kan ringe til, der kan hjælpe dem videre i systemet, som man har i kommuner som Aalborg, Kolding og Guldborgsund. Så ringer de enten ikke til nogen eller til mig. Men jeg har arbejde og familie, så jeg kan ikke klare alt, fortæller Jimmi Schoubo Povlsen, som i øvrigt både er hædret som årets ildsjæl i Nordjylland og Veterans Medal Of Honour. Flagdag ikke nok

– Jeg har nævnt for flere kommuner, at de har veteraner boende, der har brug for hjælp, men de kommer altså ikke af selv. De bryder sig ikke om at bede om hjælp. Men det er som om kommunerne synes, det er nok at de holder flagdag den 5. september for veteranerne på skift, nævner Jimmi Schoubo Povlsen, som oprindeligt kommer fra Aars, men nu bor ved Frejlev nær Aalborg. – I løbet af i går var der seks veteraner fra området, der ringede til mig. Så gør jeg hvad jeg kan for at hjælpe dem. Jeg kan kun sige til kommunerne i Himmerland:

Det her kan I gøre bedre, slutter veteranformanden.

Læs om Maria og hendes datter ved Nordjysk avis

 

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *